AVG-gevoelige informatie moet goed beveiligd zijn

Geplaatst op: april 4, 2023

Hotel Nieuw Minerva gebruikt voucher voor extra beveiliging en gastennetwerk | Persoonsgegevens, bankrekeningnummers en betaalkaarten, in hotels worden veel AVG-gevoelige informatie opgeslagen. Dan kun je niet licht met je beveiliging omgaan. Dat moet meer dan op orde zijn. Bij City Hotel Nieuw Minerva in de Leidse binnenstad hoefden ze niet lang na te denken waar ze de digitaliseringsvoucher van 1000 euro voor konden gebruiken.

Vroeger hoorde je altijd wel ergens een telefoon rinkelen in Hotel Nieuwe Minerva, maar dat gaat tegenwoordig anders: Boekingen, vragen, bestellingen, facturen, de marketing, alles gaat via website, apps en mail. De gegevens die daarbij worden opgeslagen moeten goed beveiligd zijn. En ook moeten gasten veilig in het hotel op hun laptop en mobiel kunnen werken, vertelt Katinka van Houwelingen die samen met haar man Kees Bos Hotel Nieuw Minerva runt. “Een goede back-up is noodzakelijk en een sterke firewall onmisbaar.”

Die back-up en de firewall zijn inmiddels verstevigd en aangepast aan de laatste normen. Het is een stevige investering voor het hotel, waarbij een tegemoetkoming van 1000 euro van Economie071 zeker van pas komt. Hoteliers en veel andere mkb’ers hebben immers een paar slechte jaren achter de rug.

Cybercriminaliteit

Drie keer was Hotel Minerva gedurende de pandemie langdurig dicht, en als de sector tussentijds open mocht kwam het verblijfstoerisme maar langzaam op gang. “Op de dag dat de coronamaatregelen officieel werden opgeheven viel Poetin Oekraïne binnen. Veel onzekerheden dus voor het mkb”, stelt Katinka van Houwelingen.

Tijdens de pandemie had de ICT geen prioriteit. “We waren te druk met de zaak draaiende houden.  Open en dichtgaan. Voor je personeel zorgen. Tegelijkertijd nam wel de cybercriminaliteit toe. Dat zagen wij bijvoorbeeld aan de phishing-mails. Nou zijn wij daar alert op en is niemand er ingetrapt maar we merkten wel dat ze steeds beter werden.”

Zetje geven helpt

Toen de pandemie voorbij was en het hotel weer alle dagen open, besloten Katinka en Kees zich weer eens te verdiepen in de ICT. “We zijn naar een bijeenkomst gegaan om ons eens te informeren. En alhoewel we het best goed op orde hadden, zaten we toch te klapperen met onze oren. We hebben er toen een expert bijgehaald en die heeft de verschillende opties voor ons op een rij gezet.”

Bij de ondernemersvereniging hoorde Katinka over de voucherregeling van 1000 euro. “Dat kwam toevallig erg goed uit. Gratis geld is altijd fijn natuurlijk. En helemaal na die zware corona-jaren. Ik vind het ook verstandig besteed van de overheid. Een zetje geven om de digitale veiligheid te verbeteren is voor iedereen goed. Daarnaast stelt de overheid met de AVG ook heel wat eisen aan ondernemers, daar mag best wat tegenover staan.”

Extra informatie

  • Wil je eens sparren over de kansen voor jouw bedrijf? Maak dan een online afspraak van een uur met één van onze mkb-coaches. Een afspraak maak je eenvoudig via het planningssysteem op deze pagina.
  • Bedrijven die gebruikmaken van digitalisering groeien sneller en zijn toekomstbestendiger. Dat komt omdat digitalisering toegang biedt tot nieuwe omzet, maar ook kosten kan verlagen. Wil jij die kans pakken? Meld je dan aan voor een van onze workshops.
  • Benieuwd naar tips van experts en nog meer ervaringen van ondernemers die al een voucher hebben benut? Bekijk dan dit compacte swipe-zine.

Deel dit bericht

Misschien ook interessant

Op 15 april organiseerden wij in samenwerking met de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) een praktische workshop…
Actueel
De volgende voucher ronde opent in oktober….
Actueel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.