Loonstroken digitaliseren bespaart tijd en geld

Geplaatst op: februari 24, 2023

Het kost wat om de loonstroken en de salarisadministratie grotendeels te automatiseren, maar het levert ook wat op. “Om precies te zijn €7,60 per loonstrook”, vertelt Jeroen Coenen, eigenaar van brasserie De Roskam en proeflokaal De Buuren in Katwijk. “Die investering loont dus al vrij snel.” Helemaal nu hij daar een digitaliseringsvoucher van Economie071 voor in heeft kunnen zetten. “Een mooi voorbeeld van wat digitalisering voor je kan doen”, geeft Dwayne van der Klugt aan, projectleider van ons initiatief ‘Laat digitalisering voor je werken’. “Wil jij ook tips voor jouw bedrijf? Maak dan een afspraak met een van de mkb-coaches die beschikbaar zijn.’

Eén keer invoeren en klaar

In de twee Katwijkse horecazaken van Coenen werken 35 mensen. Tot nu toe lopen hun loonstroken via een salarisadministratiekantoor. Dat kantoor vraagt een hogere commissie per loonstrook dan het boekhoudprogramma Exact. Dus het scheelt geld, en eenmaal geautomatiseerd met Exact scheelt het ook weer tijd. “Computers maken namelijk geen fouten en ik wel, want ik schrijf gegevens voortdurend over. Van mijn blaadje naar een Excelsheet en dan weer via de mail naar de boekhouder, je kent het wel. Straks is het gewoon één keer invoeren en klaar.”

Een deel van het invoerwerk neemt de accountant bovendien voor zijn rekening. “Ikzelf voer een aantal mensen in, zodat ik weet hoe ik dat voortaan met nieuw personeel moet doen. Maar de bulk wordt nu gedaan door mijn accountant.”

Voor de aanschaf en implementatie had hij eerst contact gelegd met Exact. Maar hij besloot toch nog even rond te bellen omdat een van de vouchervoorwaarden is dat de klus liefst aanbesteed wordt in het 071-gebied. “Toen bleek ik via mijn accountant ook aan Exact te kunnen komen. Dat is dan alleen maar mooi toch!”

  • Benieuwd naar nog meer voorbeelden van digitalisering door ondernemers uit de Leidse regio of benieuwd naar tips van experts? Bekijk ons compacte swipe-zine.
  • Verder praten over jouw kansen? Maak een afspraak met onze mkb-coach. Dat kan nog tot het einde van het jaar.

Deel dit bericht

Misschien ook interessant

Op 15 april organiseerden wij in samenwerking met de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) een praktische workshop…
Actueel
De volgende voucher ronde opent in oktober….
Actueel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.