Bij een nieuw advocatenkantoor hoort een nieuwe website

Geplaatst op: maart 24, 2023

Nu zijn kantoorgenoten ermee stoppen gaat advocaat Bobbety van Es zelfstandig verder. Naast een ander kantoor hoort daar ook een nieuwe website bij. De digitaliseringsvoucher van 1.000 euro voor het mkb van Economie071 is daarvoor zeer welkom. Dat dekt weer een deel van de investeringskosten.

Al 17 jaar is Van Es advocaat. Hij begon bij een kantoor in Middelburg maar de behoefte om voor zichzelf te beginnen was groot. Via via kwam hij bij zijn huidige kantoorgenoten in Oegstgeest uit. Allen voeren een zelfstandige praktijk maar ze werken wel samen en delen de kantoorvoorzieningen. Zijn kantoorgenoten hebben de leeftijd bereikt dat ze ermee willen stoppen. “Dus nu ben ik aan het bedenken hoe ik verder wil.”

Zelfstandig

Dat hij zelfstandig wil blijven staat buiten kijf. Maar het liefst wel met een paar andere zelfstandige collega’s om hem heen. “Dus ik ben her en der wat gesprekken aan het voeren, en ook wat zaken aan het regelen zoals een eigen website.” De kantooreigenaar wees hem op de voucherregeling voor het mkb van Economie071. “Ik ging de huur opzeggen van ons onderkomen aan het Wilhelminapark en toen raakten we in gesprek over mijn toekomstplannen. Even later stuurde hij mij informatie over die digitaliseringvoucher van Economie071. Daarmee kan ik 1000 euro terugkrijgen. Dus daar zeg ik geen ‘nee’ tegen.”

De voucher was eenvoudig aangevraagd. “Op de site staat alle informatie die nodig is. Er zijn wat voorwaarden: het geld mag alleen besteed worden aan digitalisering. Zoals dus een website, of iets om de beveiliging te verbeteren, een online winkel. Dat soort zaken. Daarnaast mag je maar maximaal 50 mensen in dienst hebben. En de voorkeur wordt gegeven aan werk dat in de 071-regio wordt aanbesteed.” Maar dat laatste is geen harde eis, vertelt Van Es. “Als je een goede reden hebt om het buiten de regio aan te besteden kom je ook in aanmerking voor een voucher.”

Minder conflicten

De coronajaren waren ook voor strafrechtadvocaten geen gemakkelijke jaren. “De politie deed minder aan opsporing, er waren minder arrestaties, minder uitgaansgeweld en andere conflicten. Daardoor liep het aantal zaken behoorlijk terug. Daar kwam bij dat rechtbanken tijdens de lockdown dicht waren. Nu moet dat dus allemaal ingehaald worden en is het echt heel druk.”

Naast strafzaken voert Van Es ook regelmatig arbeidsrechtzaken. “En sociale zekerheid doe ik ook graag. Op mijn nieuwe website ga ik mij dus presenteren als advocaat op twee domeinen: strafrecht en arbeidsrecht of sociale zekerheid.”

Beveiliging belangrijk

De nieuwe website moet fris en goed vindbaar worden. Modern maar zonder marketing. “Ik vind het heel leuk wat grote kantoren doen, met blogs enzo. Maar ik heb het druk zat. Ik focus mij liever op de rechtszaken dan op dat soort werk.”

De beveiliging is een belangrijk punt voor Van Es. “Daar ben je vanuit de Orde van Advocaten ook toe verplicht. Je moet behoorlijk archiveren: fysiek dan wel digitaal. Ook moet je een goede virusscanner hebben en een goede back-up. Dat wordt van je verwacht. En terecht. We werken met vertrouwelijke informatie. Maar dat is allemaal al geregeld.”

Extra informatie

  • Wil je eens sparren over de kansen voor jouw bedrijf? Maak dan een online afspraak van een uur met één van onze mkb-coaches. Een afspraak maak je eenvoudig via het planningssysteem op deze pagina.
  • Bedrijven die gebruikmaken van digitalisering groeien sneller en zijn toekomstbestendiger. Dat komt omdat digitalisering toegang biedt tot nieuwe omzet, maar ook kosten kan verlagen. Wil jij die kans pakken? Meld je dan aan voor een van onze workshops.
  • Benieuwd naar tips van experts en nog meer ervaringen van ondernemers die al een voucher hebben benut? Bekijk dan dit compacte swipe-zine.

Deel dit bericht

Misschien ook interessant

Op 15 april organiseerden wij in samenwerking met de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) een praktische workshop…
Actueel
De volgende voucher ronde opent in oktober….
Actueel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.