Onze missie

Het regionale mkb is onmisbaar voor levendige dorpen en steden. Bijna iedereen koopt er dagelijks zijn spullen of maakt gebruik van aangeboden diensten. Maar ook als werkgever speelt het mkb een belangrijke rol: opgeteld is het de grootste werkgever van Zuid-Holland. Ondanks deze belangrijke rol kent het mkb uitdagingen in herstel na Covid-19, onder andere op het gebied van digitalisering.

Uitdagingen en kansen

De urgentie om met MKB-vraagstukken rondom digitalisering aan de slag te gaan is groot. Wat nu gewone handelingen zijn, zoals online boodschappen doen, met je telefoon betalen, verschillende slimme apparaten met elkaar verbinden en op grote schaal digitaal vergaderen, was enkele jaren geleden nog aanzienlijk minder ingeburgerd. In hoog tempo landen deze ontwikkelingen in alle sectoren en maatschappelijke domeinen waardoor het impact heeft op iedereen. En dus ook op ondernemers in het MKB. Daar zien we dat digitalisering tegelijkertijd nieuwe kansen biedt, maar MKB-ondernemers ook voor nieuwe uitdagingen stelt om deze kansen goed te benutten.

Samen verkennen

Wanneer MKB-ondernemers deze kansen verzilveren, levert dat groei op in hun bedrijf en tegelijkertijd verstevigen we daarmee de belangrijke positie van het mkb voor onze regio. Daarom werken wij vanuit Economie071 samen met de provincie aan het digitaliseren van het mkb in regio Leiden. Gedeputeerde Willy de Zoete: ‘Het regionale mkb is de ruggengraat voor onze maatschappij en economie. Met dit project willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat om mkb’ers te ondersteunen.’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.