‘Bij het opnieuw opbouwen van je bedrijf gaan andere dingen voor’

Geplaatst op: maart 2, 2023

Maurits Knegt heeft een bedrijf in specialistische schoonmaak, waaronder crime scenes. Als ondernemer houdt hij zich met veel dingen bezig, maar niet met zijn website. Door de voucher voor digitalisering komt daar verandering is. “Ik ben van zes uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avond in de weer. Mijn website kreeg niet de aandacht die nodig was. De voucherregeling van Economie071 is een mooie aanleiding om mijn site beter te beveiligen en weer up to date te maken.”

Specialistisch schoonmaakwerk

Het Zoeterwoudse bedrijf Knegt Dienstverlening is een schoonmaakbedrijf.  Maar geen normaal schoonmaakbedrijf. Jarenlang maakte Maurits Knegt lijkvindplaatsen schoon. Tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven die dat doen maar vijftien jaar geleden toen hij en zijn toenmalige vrouw daarmee begonnen, nog niet. “Wij waren de eerste waarin we dat werk aanboden op een website.” Het is zeer specialistisch schoonmaakwerk waarvoor ze veel cursussen volgden. “Je kunt zo’n plek niet gewoon even met chloor en Ajax schoonmaken. Afgezien van het feit dat dat niet de juiste middelen zijn voor lijkvocht mag je die uitgesproken geur van dat soort schoonmaakmiddelen niet verbinden met die enorme tragiek die heeft plaatsgevonden in die ruimte. Die geur kan betrokkenen dan een leven lang blijven triggeren.”

Bedrijf omvormen

Recentelijk is Knegt begonnen zijn bedrijf om te vormen. De focus ligt meer op regulier schoonmaakwerk. Alleen voor een aantal vaste klanten, dat zijn in zijn geval begrafenisondernemers, rechercheurs en notarissen, maakt hij nog vindplaatsen van overledenen schoon. “Ik heb veel contact met een collega in Amerika. Zijn medewerkers houden het gemiddeld genomen anderhalf jaar vol. Dan worden ze stiller, gaan ze drinken en is het tijd om te stoppen met dit werk. Wij hebben het meer dan tien jaar gedaan. Toen we naar huis reden nadat we een plaats-delict van een klein kindje hadden schoongemaakt, zei mijn vrouw ‘en nu heb ik genoeg gezien’. Dat gold voor mij ook. Ik help alleen nog wat oude klanten. Voor de rest maak ik bedrijven en winkels schoon.”

Nieuwe start

Hoewel hij veel werk aan zijn eerste website en vooral ook aan vindbaarheid van die website, te danken heeft, kreeg de site daarna nauwelijks meer aandacht van hem. “Ik was analfabeet toen ik mijn bedrijf begon. Ik heb een moeilijke jeugd gehad met maar drie jaar lagere school. Ik kon dus amper lezen en schrijven. Een bedrijf uit Leiden maakte mijn website. Daarna slokte het werk me op, en nog niet zo lang geleden gingen mijn vrouw en ik uit elkaar. We hebben het bedrijf toen gesplitst en zijn nu allebei weer aan het opbouwen.”

Boek over ervaringen

Ook heeft hij ondertussen leren lezen en schrijven. “Dat vind ik nu zo leuk dat ik een boek heb geschreven over mijn werk. Want je maakt een hoop rare en vooral trieste dingen mee. Er is veel aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Maar mijn ervaring is dat er vooral veel eenzaamheid is onder dertigers en veertigers. Hoeveel ik er daarvan niet heb aangetroffen, al weken dood achter de computer. Zeker de afgelopen jaren. Het is echt hartverscheurend. Nu ja over dat soort dingen heb ik dus een boek geschreven. Het boek heet: Is dit uw werk, crime scene cleaning in de polder. Het is uitgekomen op woensdag 15 juni, de Dag van de Schoonmaker.”

Beveiliging omhoog

Knegt is kortom met veel dingen bezig behalve met zijn zakelijke website. Het was dan ook zijn sitebeheerder die hem tipte op de voucherregeling van Economie071. “Hij had wel vaker gezegd dat de beveiliging omhoog moest, maar als je je bedrijf opsplitst en je moet het weer opnieuw opbouwen, dan gaan andere dingen voor. Die voucher veranderde dat. Ik bedoel, hoe vaak maak je het mee dat geld gratis is? Voor mij gaf dat de doorslag.”

Pillenhandel

De aanvraag van de voucher die ingezet kan worden voor digitaliseringsprojecten zoals een nieuwe website, digitale marketing strategieën of cybersecurity, was gemakkelijk. En hij kreeg tot zijn verrassing snel een akkoord. “Hartstikke fijn. Want cybersecurity is natuurlijk wel belangrijk. Ik ken een ondernemer via wiens website ongemerkt een pillenhandel liep. Het duurde een half jaar voordat hij dat ontdekte. Daar moet je toch niet aan denken!”

Deel dit bericht

Misschien ook interessant

Op 15 april organiseerden wij in samenwerking met de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) een praktische workshop…
Actueel
De volgende voucher ronde opent in oktober….
Actueel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.