Slimme groei van online en fysieke winkel

Geplaatst op: maart 24, 2023

Olivier Klebe heeft in achttien jaar tijd in Leiden een mooi bedrijf opgebouwd: Tools-n-More. Hij verkoopt gereedschappen voor verschillende toepassingen, heeft zich gespecialiseerd in omvormers voor o.a. de boten- en autobranche en biedt als enige in Nederland ‘lichtgewicht’ PVC afdekzeilen aan die je ook zelf op maat kunt maken. De zaak loopt goed. Ook online, maar de vindbaarheid van de website kan wel een verbeterslag gebruiken. Hier heeft Klebe een voucher voor benut die hij ontving uit handen van wethouder Fleur Spijker.

Stapje verder

‘Via een kennis kreeg ik de tip door van de voucherregeling’, vertelt Klebe. ‘Ik ben toen op de site gaan kijken en zag dat het precies was wat ik kon gebruiken. Door corona hebben we gezien dat online verkoop in de lift zit. Ik wil dat verder verbeteren, maar dat vraagt wel weer een investering. Met de voucher kan ik net dat stapje verder gaan en iemand inhuren die er echt verstand van heeft’.

Beter vindbaar

De nieuwe site wordt nu gebouwd en wordt einde van de maand zichtbaar. ‘Ik hoop dan beter vindbaar te zijn in Google met de specifieke producten die ik verkoop. Veel van mijn klanten zijn vakmensen maar ook hobbyisten die op zoek zijn naar meer specialistisch gereedschap. Als men daar online op zoekt, dan wil ik gevonden worden. Hierdoor kan ik klanten uit heel Nederland en België bedienen. Dat geldt ook voor mijn omvormers die veel in vrachtwagens, campers en boten worden toegepast en de dekzeilen die ik in meerdere kwaliteiten en alle mogelijk maten kan leveren’.

Slimme groei

Op de vraag van wethouder Fleur Spijker van gemeente Leiden of hij ook ambitie heeft om met zijn winkel te groeien, komt een duidelijk antwoord. ‘De groei via online omzet is belangrijk, maar de fysieke winkel hou ik bewust kleiner. Wij staan met z’n tweeën in de winkel en dat wil ik zo houden. Mijn online strategie moet er dus niet voor zorgen dat het heel druk wordt in de winkel. Daar denken we nu goed over na, want alles wat je aandacht geeft groeit. Een slimme aanpak is nodig. Zo moet de webwinkel heel duidelijk zijn, zodat een winkelbezoek niet direct nodig is. Maar voor specialistische vragen is men uiteraard altijd van harte welkom. Daar zet ik mijn vakkennis graag voor in.’

Extra informatie

  • Ben je na het lezen van dit interview ook benieuwd naar de kansen voor jouw bedrijf? Overleg dan eens met onze coaches Alexis of Dwayne over wat past bij jouw bedrijf. Voor advies over cyber security kun je terecht bij Niels. Maak via deze pagina een afspraak.
  • Benieuwd naar andere voorbeelden van inzet van onze voucher? Bekijk dan ons swipezine.

Deel dit bericht

Misschien ook interessant

Op 15 april organiseerden wij in samenwerking met de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) een praktische workshop…
Actueel
De volgende voucher ronde opent in oktober….
Actueel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten via onze digitale nieuwsbrief. 

Schrijf je in voor een van de workshops

Naam(Vereist)
Aanmelden voor workshops(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor deze workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.